Louis Widmer – remederm lichaamsmelk

Het najaar vind ik altijd iets gezelligs hebben. We vieren sinterklaas, kerst en zitten lekker binnen bij de open haard. Maar helaas brengt het najaar ook wat nadelen met zich mee. Naast de vervelende kou, is ook mijn huid droger dan normaal. Gelukkig kan ik dit heel makkelijk voorkomen of oplossen met een voedende crème. Laatst kwam mijn moeder thuis met een klein tubetje met de remederm lichaamsmelk van Louis Widmer. Precies wat mijn huid nodig had. Ik testte hem en wil vandaag mijn mening geven. Benieuwd?

Het product zit in een kleine, witte knijptube met draaidop. De tube zelf is mat, maar de dop is glimmend. Er staat vrij veel tekst op en ik vind hem er daardoor vrij saai uitzien. Ik vind het wel bij het merk passen, maar voor de uitstraling zou ik dit product niet kopen. Als je een full-size van dit product hebt, is de verpakking wel ietsjes anders. De tube ziet er bijna hetzelfde uit, alleen de vorm is anders. Aan de bovenkant loopt de fles namelijk rond af, de dop zit hier aan de bovenkant en is een klikdop in plaats van eentje die draait.

Volgens Louis Widmer is deze lichaamsmelk speciaal ontwikkeld voor de droge, geïrriteerde huid die vaak rode vlekken vertoont. De melk zou makkelijk aan te brengen zijn en snel intrekken. De huid zou daarna de hele dag gehydrateerd zijn en de lichaamsmelk verzorgt de huid en beschermt deze tegen uitdroging. Na het insmeren voelt de huid weer zijdezacht aan.

Deze lichaamsmelk bevat allerlei verzorgende bestanddelen waaronder carbamide en biostimulatoren die zorgen voor een intensieve hydratatie. Panthenol werkt versterkend voor de vochtretentie in de huid en kalmeert irritaties. Jojobaolie beschermt de huid en verzorgt deze en vitamine E neutraliseert de schadelijke gevolgen van vrije radicalen.

Toen ik het product uit de tube kneep, was ik toch wel een beetje verrast. De lichaamsmelk is vrij vloeibaar, wat ik niet verwachte maar wat op zich wel logisch is als je de naam in het achterhoofd houdt. Doordat het product vrij vloeibaar is, smeert het heel makkelijk uit en trekt het redelijk snel in. Wel duurt het even voordat het vettige laagje, wat dit product achter laat, weg is.

Het product ruikt vrij neutraal, als een soort dagcrème. Ik hou van bodylotions met een heerlijke geur, maar ik kan dit ook wel waarderen. Na het insmeren voelt mijn huid zacht aan en ziet er goed en gehydrateerd uit. Mijn droge plekjes zijn verdwenen en blijven dit gedurende de dag.

Ik vind de remederm lichaamsmelk van Louis Widmer fijn. Het product ruikt vrij neutraal, wat fijn kan zijn als je bepaalde plekken vaak in moet smeren. Ook is het product vrij vloeibaar waardoor het makkelijk uitsmeert en vrij snel intrekt. De lichaamsmelk zorgt er voor dat mijn huid lekker zacht wordt en goed gehydrateerd wordt. Ik heb zelf een kleine tube, maar een full-size van 200 ml kost rond de 16 euro. Niet echt goedkoop, maar je hebt per keer maar heel weinig product nodig. Ik denk dat je erg lang kunt doen met een tube van 200 ml, dus dat maakt de prijs alweer een beetje goed.

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog