Sabon – shower gel

Een paar dagen geleden heb je al kunnen lezen hoe enthousiast ik ben over de heerlijke body lotion van Sabon. Naast dit product heb ik ook nog een shower gel van dit merk, met dezelfde heerlijke geur, in mijn bezit. Zou deze net zo lekker zijn als de body lotion?

Ah Sabon. Alweer is de verpakking een plaatje. De glazen fles geeft het geheel een hele luxe uitstraling. Het plastice pompje zit er los bij. Als je de shower gel koopt krijg je hem met een heel mooi dopje. Dat is het enige minpuntje, Sabon had ook een heel mooi bijpassend pompje voor dit geweldige flesje kunnen maken. Maar goed, ik mag niet klagen, want de rest is al heel mooi. Het etiquette is ook erg sierlijk en ziet er chique uit.

Zoals je in de inleiding al hebt kunnen lezen, vind ik de geur echt geweldig. De shower gel heb ik in de geur patchouli lavendel vanille. Dit is precies dezelfde geur als die van de body lotion. En ohh, wat is ie lekker! Hij ruikt ook precies hetzelfde.

Volgens Sabon is deze gel-gebaseerde vloeibare zeep verrijkt met zeewier-extrakten uit de Middellanse Zee. Deze staan bekend om hun stimulering van het aanmaken van calcium in de huid. Deze shower gel bevat geen SLS, parabenen en minerale oliën.

Vooral dat laatste spreekt me heel erg aan! Een shower gel zonder dingen die niet zo goed zijn voor je huid.

Je merkt echt dat er geen SLS in de shower gel zit. De shower gel schuimt niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit wel fijn vind werken. Vooral ook omdat ik weet dat dit fijner is voor mijn huid. Verder werkt de shower gel prima. Hij droogt mijn huid niet uit, maar verzorgd hem. Ook laat deze shower gel een subtiele geur achter. Als je na het wassen met deze shower gel jezelf insmeert met de bijbehorende body lotion, ruik je al helemaal lekker.

Wat een heerlijk product is dit. De geur is echt geweldig, maar ook de werking en het feit dat er geen “slechte” ingrediënten in zitten maakt het een hele fijne shower gel. Het enige nadeel vind ik toch wel de prijs. Voor 300 ml betaal je 13,95.

Gebruik jij het liefst een shower gel zonder SLS?

xxx Teddy

 

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog