Vichy – idéalia pro vlekkencorrector

Het merk Vichy ken ik al jaren, maar gek genoeg heb ik er nog nooit echt producten van gebruikt. Toen ik eens op de site van Vichy keek, werd ik erg nieuwsgierig naar verschillende producten. Ik deed de Vichy huidtype test en daar kwamen drie producten uit die me aangeraden werden. Eén daarvan is de idéalia pro vlekkencorrector. Ik heb het product uitgebreid getest en vandaag wil ik je mijn mening erover geven. Benieuwd?

Het product ziet er erg chique uit. Het kartonnen doosje is lila en heeft een lichte glans. De letters zijn donkerblauw en dat past er goed bij. Op het doosje staat om wat voor product het gaat en wat het product voor je huid doet. Het flesje zelf heeft dezelfde lila kleur en de donkerblauwe letters. Het flesje is rond en heeft wat zilveren details. Ook heeft het flesje een pompje, waardoor je het product er gemakkelijk en hygiënisch uitkrijgt. Dat vind ik echt een groot voordeel.

De idéalia pro vlekkencorrector hoort bij de idéalia lijn van Vichy. Volgens Vichy werkt deze vlekkencorrector tegen verschillende typen vlekken: donkere vlekken, vlekken door de zon, ouderdomsvlekken, roodheid en vlekken door imperfecties. Ook is hij geschikt voor de gevoelige huid. Het product richt zich op de bron van de vlekken en heeft daarnaast een antipigmentaire, ontstekingsremmende en antioxidante werking. Na 7 dagen zou de huid er stralender en egaler uitzien. Na 4 weken zouden donkere vlekken verminderd zijn en na 2 maanden zou de intensiteit van vlekken verminderd zijn. Hierboven zie je de ingrediëntenlijst van het product.

Het product is gemakkelijk te doseren door het pompje. Er komt een klein beetje uit, wat eigenlijk al genoeg is voor je hele gezicht. Eén of twee pompjes is echt genoeg. Je kunt dus best lang doen met dit flesje. De crème zelf ruikt erg lekker. De geur doet me een beetje denken aan thee. Hij ruikt subtiel en na het insmeren van je gezicht is de geur weer weg. Dat vind ik prettig, want ik wil niet de hele dag de geur van mijn verzorgingsproducten om me heen hebben.

Het product zelf is vrij vloeibaar. Hij smeert hierdoor gemakkelijk uit en trekt ook heel snel in. Dat is wel echt een pluspunt. Nadat het product is ingetrokken, voelt de huid zacht aan. Ook ziet je huid er wat stralender uit en zijn droge plekjes weg. Ook vallen rode plekjes in mijn gezicht wat minder op als ik dit product gebruikt heb.

Omdat ik zelf geen pigmentvlekjes heb, heeft mijn moeder me geholpen met het testen van dit product. Zij vond het product erg fijn en smeerde haar gezicht voor het slapen hiermee in. Ze merkte wel een beetje verschil, haar pigmentvlekjes waren wel wat minder opvallend geworden. Maar voor een heel duidelijk verschil zul je dit product wel langer moeten gebruiken dan een paar weken.

Ik vind de idéalia pro vlekkencorrector van Vichy erg fijn. Het product ruikt lekker, trekt snel in en zorgt ervoor dat de huid lekker zacht wordt. Ook heb ik het idee dat het tegen roodheid werkt en hij zorgt ervoor dat pigmentvlekjes wat lichter worden. De idéalia pro vlekkencorrector is verkrijgbaar via verschillende webshops en bij verschillende apotheken. De prijzen verschillen per verkooppunt maar liggen tussen de 25 en 30 euro.

Ben je trouwens benieuwd naar welke producten Vichy jou aanraadt? Doe dan de huidtype test.

Lijkt jou dit product fijn?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloed mijn mening niet.

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog