10 manieren om Kerst te vieren

10 manieren om kerst te vieren

First things first: Alvast een hele fijne Kerst gewenst! Morgen is het gewoon al eerste Kerstdag. Hoewel ik nog niet het idee heb dat het echt zo ver is, heb ik er wel enorm veel zin in hoor jongens. Kerst vind ik altijd zo’n gezellige tijd omdat ik mijn familie weer zie, tijd heb om lekker te relaxen en uiteraard lekker ga eten. Ik vier Kerst eigenlijk altijd met een Kerstdiner, maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om Kerst te vieren. Vandaag wil ik daarom 10 manieren met je delen om Kerst te vieren, mocht je nog wat inspiratie nodig hebben! Benieuwd?

1.  Organiseer een Kerstdiner

Zelf vier ik Kerst altijd met een Kerstdiner. Meestal komt de hele familie langs, of gaan wij daar heen, en tafelen we de hele avond onder het genot van een drankje en gezelligheid. Zo’n Kerstdiner kun je voor de hele familie organiseren, maar natuurlijk ook alleen voor je gezin of voor je vriendinnen!

2. Cadeau’s onder de boom

Sinds twee jaar vier ik thuis geen Sinterklaas meer, maar geven we elkaar cadeau’s met Kerst. We hebben dan simpelweg allemaal net wat meer tijd en dan is toch iedereen vrij. Als je Kerst op deze manier viert, maak er dan wat gezelligs van door lekkere hapjes te halen, een muziekje op de achtergrond op te zetten en daarna lekker met z’n alle te gaan eten.

3.  Kijk met de hele familie een Kerstfilm

Tegenwoordig zijn er zo veel Kerstfilms te vinden op Netflix. Hoe leuk is het om gezellig met z’n alle op de bank te ploffen, in een foute Kersttrui, en een middagje (of avond) film te kijken. Mocht je een open haard hebben, steek deze dan aan, zorg voor lekker snacks en genieten maar!

4. Ga een dagje uit

Natuurlijk hoef je helemaal niet thuis te zitten met Kerst. Je kunt ook een dagje uit gaan. Ga naar een pretpark of breng een bezoekje aan de bioscoop.

5. Doe een film- of seriemarathon

Zijn jullie allemaal fan van Harry Potter? Of kijken jullie samen een serie waar je je een hele dag zoet mee kunt houden? Organiseer dan een film- of seriemarathon! Trek allemaal comfy kleding aan (je foute Kersttrui of onesie) en enjoy!

6. Ga uit eten bij een chique restaurant

Misschien geen goede last minute tip omdat veel restaurants al vol zullen zitten, maar je kunt natuurlijk ook uit eten met Kerst. Reserveer bij een chique restaurant en trek allemaal je Kerstoutfit aan om er een echt feestje van te maken.

7. Maak een boswandeling met de hele familie

Er even uit gaan kan ook heel lekker zijn. Mocht het goed weer zijn met Kerst, dan kun je een heerlijke boswandeling maken. Wat ik zelf altijd heel lekker vind na zo’n tocht is om thuis op te warmen voor de open haard met een grote kop warme chocomelk.

8. Organiseer een spelletjesmiddag

Mijn moeder en ik houden van spelletjes. Mijn vriend, broertje en vader wat minder helaas. Mocht jouw familie wel fan zijn van spelletjes: doe dan een spelletjesmiddag! Ga al voor het avondeten met z’n alle aan tafel om verschillende bordspelletjes te doen.

9. Kijk oude foto’s en video’s terug

Met de Kerstdagen is vrijwel iedereen vrij. Hoe leuk is het dan om met je hele gezin oude foto’s en video’s terug te kijken onder het genot van een warme chocomelk.

10. Organiseer een romantisch diner voor jou en je partner

Natuurlijk hoef je Kerst niet per se met de hele familie te vieren. Vind jij het fijner om Kerst gewoon met je partner door te brengen? Organiseer dan een romantisch diner voor twee. Kan ook heel gezellig zijn!

Hoe vier jij Kerst?

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog