Makkelijke Kerstlook 2018

makkelijke kerstlook 2018

Over een paar dagen is het Kerst! Ik ben al helemaal in de kerststemming, dus ik heb er zin in! Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het altijd lastig vind om te bedenken welke make-uplook ik ga dragen tijdens de feestdagen. Ik wil wel lekker uitpakken, maar ik wil geen uren voor de spiegel doorbrengen. Daarom heb ik vandaag een makkelijke Kerstlook voor je. Eentje die wél wat meer glitter bevat dan normaal, maar geen extreme skills vereist. Benieuwd?

We beginnen met de ogen! Stap 1 is het primen van je oogleden. Ik gebruik hier de Primer Potion van Urban Decay voor. Voor de basistinten van deze ooglook heb ik gebruik gemaakt van het Naked Petite Heat palette. Ik begon met de tint Hot Spell. Deze bracht ik in mijn crease aan met een fluffy kwast, zoals op de tweede foto te zien is. Vervolgens bracht ik met een platte kwast de lichte kleur Vibrate aan over mijn bewegend ooglid. Mocht je niet in het bezit zijn van het Naked Petite Heat palette, dan kun je ook prima iedere matte, oranje-bruine tint en beige matte tint als vervanging gebruiken voor deze twee kleuren.

Na het volgen van deze drie stappen heb je een compleet matte look. Om de look echt Kerst te maken, heb je natuurlijk wat glitter nodig. In mijn crease bracht ik daarom met een puntig kwastje Sequin van Colourpop aan. Dit is een kopertint met een grove glitter die lekker opvalt. Ook hiervoor geldt weer: je kunt iedere koperkleur met glitter gebruiken als je Sequin niet in je bezit hebt.

Vervolgens blendde ik het geheel, zodat de kleuren mooi in elkaar overliepen. Dit doe ik met mijn favoriete blending brush van M.A.C. Op de middelste foto zie je hoe de look er dan uitziet. Daarna bracht ik met mijn vingertoppen wat van Twitterpated van Colourpop aan op het midden van mijn bewegend ooglid. Twitterpated is een lichte, roze oogschaduw met een hele duidelijke gouden glans. Mocht je niet in het bezit zijn van zo’n soort oogschaduw, dan kun je ook prima een andere tint met gouden glans gebruiken.

Om de ooglook af te maken, bracht ik wat eyeliner en mascara aan. Hierboven zie je dus de uiteindelijke ooglook! Laten we verder gaan met het gezicht…

Natuurlijk stopt mijn Kerstlook niet met een ooglook. Ik ga wel full-glam aan het diner. Op mijn gezicht draag ik mijn basis zoals ik deze altijd doe, met foundation, concealer, poeder, bronzer en wenkbrauwpoeder. Vervolgens bracht ik een warme, koraal kleurige blush aan en deed ik wat highlighter op. Hier gebruikte ik Opal van Becca voor.

Om de look af te maken, koos ik een bijpassende lipkleur. Dit is de liquid lipstick Echo Park van Colourpop. Echo Park is een warme nude tint die ik goed bij de look vind passen. Zelf vind ik het altijd fijn om tijdens een diner een long lasting lipstick zoals een liquid lipstick te dragen zodat hij er niet binnen 5 minuten vanaf is. Maar dat is maar net wat je zelf fijn vindt. Om ervoor te zorgen dat alles het hele Kerstdiner goed blijft zitten, bracht ik als laatste stap wat fixing spray aan.

Het resultaat

Hierboven kun je de look nog eens in close-up zien. Het is een Kerstlook die je makkelijk en zonder al te veel tijd kunt maken en kunt aanpassen naar jouw wensen. Draag jij er liever een andere lipstickkleur bij of kies je juist voor een gouden glittereyeliner als finishing touch? Dat kan natuurlijk allemaal!

Wat ga jij dragen met Kerst?

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog