5 dingen die iedereen denkt tijdens carnaval

Het is bijna zo ver: carnaval! Dit weekend sta ik tussen de meest gekke figuren te hossen en mee te blèren met muziek waar ik me normaal gesproken voor zou schamen. En heel eerlijk? Ik heb er enorm veel zin in. Mijn outfit ligt al weken klaar in de kast en ik heb de carnavalskrakers van dit jaar al even geluisterd. Ik heb ze nog net niet uit mijn hoofd geleerd. Ben jij net zo’n carnavalsliefhebber als ik? Dan herken je dit waarschijnlijk wel. Maar dat is niet alles. Er zijn nog een paar dingen die typisch voor carnavalsvierders zijn. Vandaag wil ik daarom 5 dingen met je delen die iedereen denkt tijdens carnaval. Om alvast in de stemming te komen. Benieuwd?

 1. “Dit ene biertje extra kan echt geen kwaad”
  Heb jij ooit carnaval gevierd? Dan is de kans groot dat dit sowieso 1x door je gedachten is gegaan. Het bier vloeit rijkelijk en ook jij kan je niet beheersen om er nog ééntje te bestellen om je dorst te lessen. Nee, echt nog maar eentje hoor… Of je dat de volgende dag nog zo’n goed idee vind, is de vraag.
 2. “Ze draaien echt goeie muziek!”
  De kans is groot dat je carnavalsmuziek alleen tijdens carnaval draait. Oké, misschien ook iets van tevoren om alvast in de stemming te komen, maar verder niet. Toch lijkt het tijdens carnaval ineens de beste feestmuziek ooit. Waarom draaien ze dit niet altijd tijdens het uitgaan? De volgende dag met een nuchtere blik weet je weer waarom.
 3. “Ik zie er best goed uit in deze outfit”
  Een outfit uitzoeken voor carnaval is echt een ding. Hoe gaan we dit jaar? Als groep of toch iedereen z’n eigen ding? Vaak lijkt je carnavalsoutfit zo’n goed idee. Tijdens het feest check je nog even in de spiegel en vind je jezelf er nog steeds goed uitzien in je outfit. Al vertellen de foto’s de dag erna een ander verhaal…
 4. “Waarom hebben ze niet bij ieder feest confetti?”
  Ieder carnavalsfeestje barst op een gegeven moment los met een confetti kanon. Op dat moment is dat geweldig. De confetti vliegt door de lucht en zorgt ervoor dat het feest nog leuker lijkt. Iedereen zit onder en je lacht samen met je vrienden terwijl je het uit je gezicht veegt. Op dat moment vraag je je af waarom niet ieder feest confetti heeft. Dat geeft toch zo’n leuk effect! De volgende dag weet je waarom wanneer je de laatste restjes uit je haar probeert te halen en je in je BH ook nog een paar confetti stukjes vindt.
 5. “Oude schoenen aandoen was een goed idee”
  Nette schoenen aandoen tijdens een carnavalsfeestje? Worst idea ever. Als je een echte carnavaller bent, weet je waarom. Tijdens carnaval worden je schoenen op de een of andere manier extreem ranzig. Niet een beetje vies, maar echt zo vies dat ze niet meer te redden zijn. De beste oplossing? Speciale schoenen kopen voor de carnavalsweek. Gooi ze daarna weg of leg ze ergens in de schuur voor volgend jaar. Schoon krijg je ze namelijk echt niet meer.

Ga jij carnaval vieren?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog