5x lunch om makkelijk mee te nemen

Een aantal jaar geleden was mijn lunch echt saai. Moest ik ergens heen en daar tussen de middag eten? Dan smeerde ik wat boterhammetjes met hagelslag of iets anders makkelijks en nam die mee. Begrijp me niet verkeerd, ik kan brood echt wel waarderen, maar een simpel gesmeerde boterham is nou niet het soort lunch waar ik warm van word. Dus probeer ik nu steeds wat nieuws als ik lunch mee moet nemen. Hierdoor wordt mijn lunch niet alleen een stuk leuker, maar ook veelzijdiger. Vandaag wil ik 5 receptjes met je delen van lunch die je makkelijk kunt meenemen én heel lekker is. Benieuwd?

Wortelwrap met geitenkaas – Uit Paulines’ Keuken

Mocht je me kennen, dan weet je dat ik groot fan ben van geitenkaas. Dit is dan ook mijn favoriete lunchrecept van de laatste tijd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem soms wat makkelijker maak als ik ’s ochtends weinig tijd heb door alleen geitenkaas, wortel en sla op de wrap te doen. Maakt hem niet minder lekker kan ik je vertellen.

Sandwich met gerookte kip en mango – Lekker en simpel

Een heerlijk vers broodje is ook altijd een goed idee als lunch. Natuurlijk kun je deze beleggen met ‘normaal’ beleg, maar je kunt er ook een feestje van maken door dit recept te volgen! Kip én mango? Hele goede combi!

Banana bread muffins – Chicks Love Food

Bananenbrood is ook een hele lekkere en gezonde lunchoptie! Nog makkelijker om mee te nemen zijn deze banana bread muffins. Zo heb je direct de goede hoeveelheid. Ik maakte ze vaak op zondagavond en vroor dan een deel in, zodat ze aan het eind van de week nog steeds lekker waren! Ook erg lekker met bosbessen er doorheen.

Couscoussalade met romige spinazie, amandelen en feta – Keukenmeid

Couscous vind ik ook zo lekker als lunch. Wanneer ik ’s avonds couscous als avondeten maak en weet dat ik de volgende dag lunch mee moet nemen, maak ik alvast een extra portie, zodat ik dat niet meer hoef te doen. Met dit receptje kan dat ook makkelijk! Eet het ’s avonds warm en de volgende dag tussen de middag koud.

Pastasalade met feta en paprika – Lekker en simpel

Nog een salade die je mee kunt nemen als middageten is deze met pasta, feta en paprika. Valt het op dat ik kaas lekker vind? Hoewel ik pasta vaak echt meer avondeten vind, kan het ook ’s middags heel lekker zijn. Het vult goed én het is eens wat anders dan die bruine boterham met kaas.

Wat neem jij graag mee als lunch?

xxx Teddy

3 comments

  • Lekkere recepten! Ik smeer zelf meestal wel brood maar dan doe ik er luxe beleg op met groente, Een gewone saaie boterham vind ik ook niet leuk als lunch (en dan eet ik het dus niet op, dus het is bij mij wel zaak dat het lekker is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog