5x mijn favoriete restaurants in Utrecht

leukste restaurants utrecht

Ik hou van koken, maar ik vind het ook heerlijk om uit eten te gaan. Een diner in een restaurant is voor mij echt een uitje. Ik kan er dan ook zo naar uitkijken. Mijn vriend, maar ook mijn vriendinnen, zijn regelmatig aan de beurt om met mij uit eten te gaan. En dat is dan niet even snel een hapje. Nee, dan zitten we flink wat uurtjes in dat restaurant. Lucky for me is Utrecht een stad met enorm veel leuke opties om te eten. Ze hebben bijna alles. Toch is het niet zo dat ik iedere keer weer een nieuw restaurant uitkies om te proberen. Sommige restaurants vind ik namelijk zo goed, dat ik er vaker heen ga. Deze restaurants behoren dan ook tot mijn favorieten. Omdat er zo veel opties zijn in Utrecht, wil ik vandaag mijn 5 favoriete restaurants in Utrecht met je delen. Voor als je toevallig een keertje een restaurantje in Utrecht nodig hebt, dan kiest zo’n lijstje net wat makkelijker. Benieuwd?

‘T Zusje – Oudegracht 2 

Laat ik maar gelijk beginnen met mijn laatste favoriet. Dit restaurant ontdekte ik denk ik een jaar geleden en sindsdien ben ik er al meerdere keren geweest. Ook mijn vriend is helemaal weg van dit restaurant. ‘T Zusje is een soort tapas restaurant waar je voor een vast bedrag onbeperkt gerechtjes kunt bestellen. De standaard tapas restaurants zijn niet zo mijn ding, maar ik word wel heel blij van de gerechtjes bij ‘T Zusje. Ze zijn nét wat specialer dan normaal én echt heel lekker. Tja, wat wil je nog meer.

Saigon – Voorstraat 68

Oké, ik weet niet of ik deze bij mijn favorieten mag zetten, want ik ben er slechts één keer geweest. Maar, for my defence, ik was zo enthousiast! Ik ben iemand die totaal niet tegen pittig eten kan, dus ik ben altijd een beetje ‘bang’ als ik naar zo’n soort restaurant ga, maar deze Vietnamees had zulke lekkere gerechten. Ook voor mensen die net als ik niet van pittig houden. Omdat ik normaal dus niet zo snel naar een restaurant met deze keuken ga en hier juist nog een keer heen wil, moet ook Saigon in mijn favorieten.

Quignon Kitchen & Bar – Oudegracht 134

Dit restaurant ontdekte ik per toeval door de restaurantactie van de Albert Heijn een tijd terug. Dit is dan ook zeker een van de beste restaurants in het centrum van Utrecht. Ik heb daar toen zo lekker gegeten, dat ik er later besloot terug te gaan en ook toen was ik weer helemaal in mijn nopjes. Naast het heerlijke eten en de gezellige sfeer is ook de locatie van dit restaurant top: midden in het centrum!

Meneer Smakers – meerdere vestigingen 

Oké, iets minder fancy maar niet minder lekker: Meneer Smakers. Oh wat hebben ze daar lekkere burgers! Mocht je een burger fan zijn, dan raad ik je zeker aan om eens een bezoekje te brengen aan Meneer Smakers. Ze hebben allerlei bijzondere burgers. Ja, zelfs een geitenkaasburger. Jum!

Beers & Barrels – Oudegracht aan de werf 125

Last but not least hoort Beers & Barrels ook in dit rijtje van beste restaurants in Utrecht centrum thuis. Dit restaurant is zo leuk omdat het in een oude werfkelder zit. Naast het lekkere eten wat je er kunt bestellen, is dit echt een uniek restaurant omdat je je eigen tap op tafel kunt hebben! Mocht je een groot bier liefhebber zijn of met mensen zijn die wel van een biertje houden, dan is dit echt een leuke optie.

Wat zijn jouw favoriete restaurants?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog