5x tips voor als je carnaval gaat vieren

Vanavond sta ik te hossen tussen de spidermans, politieagenten, lieveheersbeestjes en andere gekke dieren. Het is namelijk carnaval. In Utrecht wordt carnaval niet echt gevierd. Stiekem vind ik dat wel jammer, maar dat houd me niet tegen om het te vieren. Ik zoek het gewoon op! Ieder jaar kan ik er enorm naar uitkijken en al weken van tevoren bedenk ik wat ik aan doe. Carnaval is gewoon een enorm leuk en vooral gezellig feest. Maar omdat niet iedereen bekend is met carnaval en misschien nog wel wat tips kan gebruiken, geef ik je vandaag 5 tips voor als je carnaval gaat vieren. Benieuwd?

1. Ga all the way met je outfit
Dit is echt een must. Met carnaval kan het niet gek genoeg. Alleen een felroze shirtje is echt te simpel. Ga als iets verkleed zoals een dier, actieheld of een beroep. Maar je kunt ook allerlei gekke kledingstukken uit de kast trekken en dit met een felgekleurde pruik dragen. Zo ben ik afgelopen jaren verkleed geweest als roodkapje en een keer als Alice in Wonderland. Dit jaar pak ik het net wat anders aan en ga ik als Minion.

2. Leer de carnavalskrakers uit je hoofd
Carnaval hangt aan elkaar van carnavalskrakers. De meest foute muziek komt voorbij. Natuurlijk zullen er ook genoeg nummers langskomen die je al vaker hebt gehoord, maar neem van mij aan dat je er goed aan doet er een paar uit je hoofd te leren. Dan kun je deze meebléren als het zo ver is. Ik zie ze link! Ik zie ze rechts!….

3. Ga ervan uit dat alles vies wordt
Tijdens carnaval is overal bier. Op de vloer, in de lucht, in je haar, op je outfit. Echt overal. De kans is dus enorm groot dat alles vies wordt. Je outfit stinkt de volgende dag naar bier, je tasje plakt en je haar moet drie keer gewassen worden voordat het weer schoon lijkt. Ga er dus van tevoren alvast vanuit dat alles vies gaat worden.

4. Doe oude schoenen aan
Deze tip sluit een beetje aan bij tip 3. Doe oude schoenen aan. Ga niet op je nieuwe schoenen omdat deze zo goed bij je outfit passen. Na een dag/avondje carnavallen is er waarschijnlijk niets meer van over. Je schoenen stinken naar bier, zijn doorweekt en gewoon vies van alles.

5. Plan de dag erna niets
Een hele belangrijke tip: probeer de dag erna niet iets belangrijks te plannen. De kans is groot dat je de hele dag carnaval hebt gevierd, ’s ochtends pas je bed in duikt en daardoor heel erg moe (en brak) bent de volgende dag. Helaas kan ik dit jaar deze tip zelf niet gebruiken, want ik heb morgen gewoon colleges. I can do this…

Vier jij carnaval?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog