Burendag ideetjes

Misschien kende je het nog helemaal niet, maar vandaag is het burendag. Een dag waarop je wat leuks kunt doen met je buurt of je buren. Zo eten wij ieder jaar een taartje met onze buren en drinken we een kopje koffie. Of thee, want ik ben niet zo van de koffie. Ben jij nou ook van plan om burendag te vieren, dan heb ik hier vandaag wat last minute ideetjes voor. Maar ook als je het eigenlijk niet van plan was, kun je vandaag alsnog met deze ideetjes bij je buren aankloppen. Benieuwd?

Taart eten
Zoals ik dus al aangaf, gaan wij altijd gezellig koffie drinken met een taartje erbij. De meeste buren maken dan een taart en nemen deze mee. Zo is er genoeg keuze en ook meer dan genoeg taart. We kletsen dan gezellig en doen wel eens een spelletje. Het hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn. Was je eigenlijk niet van plan om iets met burendag te doen, maar lijkt het je toch leuk: bak of koop wat lekkers en bel aan bij je buren. Ik durf te wedden dat ze dit leuk vinden!

Organiseer een feestje of borrel
Als je de buurt al wat beter kent, is het ook leuk om een feestje of borrel te organiseren. Maak allemaal wat lekkers, haal samen wat boodschappen en fleur de straat een beetje op. Doe een muziekje aan en voilà je hebt een feestje/borrel. Op deze manier heb je een hele leuke dag/avond én leer je je buren nog beter kennen.

Doe iets voor elkaar
Heb je nou een hele oude buurvrouw/buurman die wel wat hulp kan gebruiken? Dan is burendag de perfecte gelegenheid om eens aan hem/haar te vragen of je iets voor hem/haar kunt doen. Het hoeft echt geen complete voorjaarsschoonmaak te zijn, maar een klein boodschapje of even de hond uitlaten zal ze vast waarderen.

Organiseer een beautymiddag
Als echte beauty liefhebber kan ik het niet laten om je deze tip mee te geven. Als je nou leuke buurmeisjes hebt die ook wel van beauty houden, vraag ze dan eens om een middagje langs te komen. Maak samen lekkere hapjes en doe een maskertje op of lak je nagels. Zo kun je burendag dus ook vieren met leeftijdsgenoten en er een hele gezellige, relaxte middag aan over houden!

Ga jij iets doen met burendag?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog