De leukste gratis dingen om met Koningsdag te doen

koningsdag gratis dingen om te doen

Over een paar dagen is het zo ver: Koningsdag. Wat mijn plannen zijn? Ik ga met een groep vrienden naar een festival waar ik heerlijk van de zon ga genieten (als die er is), lekker ga dansen en het vooral heel gezellig maken. Maar ja, zo’n festival is wel heel leuk, maar wel een duur geintje. Een kaartje voor een leuk festival ligt toch al snel tussen de 30 en 50 euro en dan heb je nog niks te eten, te drinken en vervoer zit hier ook niet bij in. Daarom deel ik vandaag 5 festivals en dingen die je met Koningsdag kunt doen die gratis zijn. Want gratis betekent zeker niet minder gezellig. Benieuwd?

Vrijmarkt

Een bekend fenomeen van Koningsdag is natuurlijk de vrijmarkt. Volgens mij heeft ieder dorp en iedere stad er wel eentje, maar de een is groter dan de ander. Ga eens een dagje rondneuzen op zo’n vrijmarkt bij jou in de buurt of ga bijvoorbeeld naar Utrecht. Ik weet dat de vrijmarkt daar enorm is en het zelfs al ’s nachts begint. Nog een leuk idee: ga naar meerder vrijmarkten op een dag! Zo kom je echt van alles tegen.

Pleinfeesten Utrecht

Hoewel de gemeente in eerste instantie geen vergunningen gaf aan de horeca om met Koningsdag uit te pakken, komen er toch wél feestjes op het Domplein en de Neude. Deze zullen alleen minder groots zijn dan voorgaande jaren. Het feestje op Janskerkhof zou wel hetzelfde zijn als voorgaande jaren.

Vrijhaven Amsterdam

Uiteraard kun je ook in onze hoofdstad een goed feestje bouwen met Koningsdag. Vrijhaven is een festival waar je muziek, feest, drinken, lekker eten én entertainment allemaal op één plek kunt vinden. Klinkt gezellig!

Koningsdag Arnhem

Ook leuk voor een gratis Koningsdag: Arnhem tovert het hele centrum al zo lang ik me kan herinneren ieder jaar om tot een enorm festivalterrein. Dit jaar met meer dan 20 verschillende podia die allemaal op loopafstand van elkaar zijn. Alle muziekstijlen komen aan bod, dus daar zit voor iedereen wel wat tussen!

Koningskermis Den Haag

Niet zo van de festivals, maar wél zin in een feestje? Misschien is de Koningskermis in Den Haag dan wat voor je. Want laten we eerlijk zijn, een dagje kermis kan ook enorm leuk zijn. Ga lekker op pad met vrienden en dan kun je je uren vermaken.

Wat zijn jouw plannen met Koningsdag?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog