10x life hacks

handige life hacks

Ik kan uren zoet zijn met het zoeken naar life hacks op pinterest en andere platformen. Dingen die je leven makkelijker maken? Yes please! Ik hou van tips & tricks die ik in mijn dagelijks leven kan toepassen. Dingen die zo simpel zijn en zo voor de hand liggen dat ik het mezelf bijna kwalijk neem dat ik er zelf niet op gekomen ben. Vandaag wil ik je daarom 10 tips geven die je leven een stuk makkelijker maken, 10 life hacks die voor mij werken en hopelijk ook voor jou. Benieuwd?

1. Een armbandje dichtmaken met behulp van plakband
Soms kan het behoorlijk lastig zijn om in je eentje een armbandje dicht te krijgen. Vooral als je wil dat ie strak zit. Ik kon er zelf ook erg lang mee bezig zijn, totdat ik ontdekte dat je dit probleem heel makkelijk op kunt lossen door plakband te gebruiken. Je plakt een stukje over het armbandje heen, zodat deze op zijn plek blijft. Nu kun je heel gemakkelijk je armbandje dicht maken. natuurlijk haal je daarna het plakbandje weer weg.

2. Nagellak aan de binnenkant van je ring aanbrengen
Heb je wel eens last van groene vlekken na het dragen van een (goedkope) ring? Dit is heel makkelijk op te lossen door de binnenkant van je ring van tevoren van een laagje transparante nagellak te voorzien. Laat dit goed drogen en je zult geen groene vlekken meer krijgen op je huid!

3. Plak een paperclip aan het beginnetje van je plakband
Als je een paperclip (of iets anders kleins) aan het begin van je plakband plakt, hoef je nooit meer te zoeken naar het begin en kun je hem gelijk gebruiken. Ook hoef je hem hierdoor nooit meer het beginnetje los te peuteren. Hij is immers al los!

4. Blender snel schoonmaken
Een blender afwassen kan nogal een klusje zijn. Je moet de afwasborstel tussen de messen proppen en je kunt nergens echt goed bij. Maar hem op die manier afwassen is helemaal niet nodig! Probeer het eens op deze manier: doe warm water met wat afwasmiddel in je blender en blenden maar! Zo wordt je blender goed schoon.

5. Gebruik een ontnieter om je sleutels aan je sleutelbos te doen
Bij het idee alleen al dat ik mijn nagels tussen dat ringetje moet duwen, breken ze af. Dat doe ik dan ook niet meer. Wat ik er tegenwoordig voor gebruik is een ontnieter. Deze kun je gemakkelijk tussen het ringetje duwen en zo je sleutel eraan hangen. Makkelijk en snel, zonder dat je nagels afbreken!

6. Gebruik een paperclip om je BH bandjes samen te houden
Als je een shirtje draagt met een racerback, zo eentje waardoor je blote schouders hebt, is de kans groot dat je BH bandjes er onderuit komen en duidelijk zichtbaar zijn. Als je dit niet mooi vindt, kun je dit probleem heel makkelijk oplossen door met een paperclip je BH bandjes bij elkaar te houden. Zo zijn je bandjes niet meer zichtbaar.

7. Pot openen met elastiek
Als je net als ik wel eens het probleem hebt dat je een pot niet open krijgt en er is niemand anders in de buurt die hem voor je open kan draaien, probeer dan eens een elastiek. Doe een elastiek om de pot heen, zodat je meer grip hebt als je de deksel eraf gaat draaien.

8. Elastiek om je kledinghanger
Ik heb een aantal kledingstukken die ik echt moet dichtknopen, willen ze op mijn hanger blijven hangen. Anders glijden ze er gelijk vanaf. Herkenbaar? De oplossing is heel simpel: een elastiekje. Hang deze om de uiteindes van je kledinghanger heen en je kleding zal er niet meer zo snel vanaf glijden.

9.  Foto maken van je koelkast
Maak een foto van je koelkast voordat je boodschappen gaat doen. Zo weet je precies wat je nog in huis hebt en haal je niet onnodig producten in huis die je nog hebt staan. Heel simpel, maar enorm handig.

10. Veer als bescherming voor je oplader
Als je een veertje uit een lege pen haalt en deze om het uiteinde van je oplader heen schuift, is de kans groot dat deze minder snel stuk gaat. Op deze manier verstevig je heb als het ware. Doe het veertje wel op het plastic gedeelte, niet op de oplader of stekker zelf. Anders is de kans groot dat je hem juist stuk maakt.

Welke lifehacks gebruik jij regelmatig?

xxx Teddy

13 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog