Wat zit er in mijn festivaltasje?

wat meenemen naar festival - festival musthaves

Ik hou van festivals. Mijn zomer is pas echt goed begonnen wanneer ik naar een festival ben geweest. Ik vind festivals namelijk net zoiets als een vakantie. Je bent lekker een dagje (of weekend) weg vol fijne muziek, drankjes, gezelligheid én als het goed is lekker weer. Door de jaren heen ben ik al naar aardig wat festivals geweest en daardoor heb ik zo mijn festival musthaves. Items die ik tijdens zo’n festival bij me moet hebben. Ik probeer altijd een zo klein mogelijk tasje mee te nemen, want laten we eerlijk zijn: dansen met een grote schoudertas is gewoon niet handig. Vandaag wil ik daarom mijn musthaves voor een festival met je delen door je te laten zien wat er in mijn festivaltasje zit. Een what’s in my festival bag dus! Benieuwd?

Portemonnee

Eén van de belangrijkste dingen: mijn portemonnee met mijn pasjes en wat contant geld. De meeste festivals werken met muntjes voor eten en drinken. Het is toch wel handig als je die kunt kopen, dus mijn portemonnee gaat altijd mee. Wel haal ik pasjes die ik op het festival niet nodig ga hebben er uit, dat scheelt weer.

Huissleutel

Ook een standaard dingetje: mijn huissleutel. Wanneer ik een heel weekend ga, probeer ik hem thuis te laten en af te spreken met degene die thuis is om me na t weekend weer binnen te laten. Maar wanneer ik een dagje weg ben en ’s avonds gewoon weer thuis kom, heeft hij een plekje in mijn festivaltasje.

Telefoon

Ook zonder mijn telefoon kan ik echt niet. Hoewel ik vrij weinig op mijn telefoon kijk tijdens een festival, is het super handig om hem bij te hebben. Ik vind het leuk om foto’s en filmpjes te maken van het festival, maar het is ook handig om mensen met wie je bent te appen als je elkaar kwijt bent of tijdelijk bent opgesplitst.

Powerbank + snoer

Een item wat niet iedereen mee neemt, maar ik zelf écht een must vind: mijn powerbank met een snoertje. Mijn telefoon is nou eenmaal geen gloednieuwe iPhone X en gaat dus gewoon een keer leeg. Wanneer ik een powerbank mee heb, hoef ik me hier niet druk om te maken. Mijn powerbank is van het merk Mobilize, kan mijn telefoon ongeveer 2/3 keer volledig opladen én is rosé goud! Deze powerbank komt van de webshop Hoesjesdirect.nl waar ze naast powerbanks ook hele leuke hoesjes voor telefoons verkopen. Zo hebben ze bijvoorbeeld hoesjes voor alle iPhones en Samsung Galaxy modellen. Ze hebben zelfs Huawei P20 Lite hoesjes!

Oordopjes

Nog een tip van mijn kant: neem oordopjes mee! Tegenwoordig staat de muziek op festivals vaak enorm hard. Dus neem speciale festival oordopjes mee! Ik heb zelf een setje partyplugs en die werken perfect. Ik hoor de muziek nog steeds goed en mensen om me heen hoor ik beter praten. Win-win dus! En trust me, voor altijd een piep in je oren is echt geen pretje.

Zonnebril + zonnebrandcrème

Oké, deze twee items zitten alleen in mijn festivaltasje wanneer het lekker weer is. Wanneer er de hele dag regen op het programma staat, heb ik ze niet nodig. Gelukkig zijn de meeste festivals lekker zonnig! Ik vind het dan gewoon fijn om een zonnebril mee te hebben. De zonnebrand is voor mij ook echt een must, want ik verbrand nog al snel.

Zakdoekjes

Zakdoekjes? Yes, zakdoekjes! Ik neem altijd zakdoekjes mee om twee verschillende redenen. 1: mocht ik een kriebelneus krijgen, dan heb ik tenminste zakdoekjes mee. 2. als het wc-papier op is, heb ik altijd nog mijn zakdoekjes. Tip van de dag dit.

Desinfecteergel

Tegenwoordig hebben steeds meer festivals zelf desinfecteergel, maar uit mijn ervaring blijkt dat deze aan het eind van de dag of aan het eind van het weekend vaak leeg zijn. Daarom heb ik altijd een klein flesje desinfecteergel mee. Ideaal voor na het plassen of voordat je gaat eten. Want sommige festivals kunnen me toch vies zijn…

Wat neem jij altijd mee in je festivaltasje?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hoesjesdirect.nl 

5 comments

  • Een powerbank neem ik nooit mee eigenlijk hihi. Ik zet mijn telefoon vaak op de batterij saving stand en op zwart/wit scherm, dan red de batterij een dagje festival prima. En wat niet mag ontbreken in mijn festival tasje ; Lippenstift! Ook neem ik vaak een dopje mee, om de flesjes die je op het festival krijgt zonder dopje weer dicht te kunnen doen haha. Veel plezier als je nog naar festivals gaat deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog