Wie is de mol 2016

Dit is het allereerste jaar waarin ik wie is de mol volgde. Ik kende het programma wel, maar om de een of andere reden keek ik het nooit. Nadat mijn vriendinnen me hierdoor verbaasd aan hadden gekeken en zeiden dat ik het dit jaar echt wel moest gaan volgen, besloot ik het programma een kans te geven. Aflevering één trok mijn aandacht en sinds aflevering twee zit ik vol spanning op het puntje van mijn stoel, of in mijn geval de bank, als er weer een nieuwe aflevering is. Hoewel ik niet altijd op zaterdagavond kon kijken, probeerde ik het altijd wel zo snel mogelijk terug te kijken. Vanaf aflevering één had ik al een hoofdverdachte. Een echte reden had ik hier niet voor, het was meer een onderbuikgevoel. Vandaag wil ik daarom kort even stil staan bij de finale van wie is de mol, klopte mijn onderbuikgevoel al die tijd?
– spoiler alert –

Hoewel mijn onderbuikgevoel helaas niet klopte, is wel mijn tweede verdachte de mol: Klaas. Sinds aflevering één dacht ik dat Annemieke de mol was. Ze was namelijk fanatiek, leek alles in de gaten te hebben en maakte soms opmerkingen waarbij er bij mij een alarmbelletje ging rinkelen. Tot halverwege dit seizoen was zij de enige die op mijn verdachtenlijstje stond, maar na heel veel hints en merkwaardige acties van Klaas stond ook hij  op mijn verdachtenlijstje.

Ik las op internet verschillende theorieën en hints die me ervan verzekerden dat het Klaas zou zijn. Maar deze hints waren zo duidelijk, dat ik het allemaal net iets te obvious vond, dus ik bleef bij Annemieke. Achteraf gezien had ik beter moeten weten en de hints die Klaas aanwezen als mol moeten omarmen. Maar ach, dat weet ik voor volgend jaar!

Wel moet ik toegeven dat Klaas het goed gedaan heeft. Hoewel aan het eind veel kijkers doorhadden dat hij het was, duurde het bij mij echt even voordat ik hem ook maar een beetje verdacht vond. Nu ik alle hints en zijn molacties terug lees, wordt het allemaal een stuk duidelijker.

Ik vond het in ieder geval een enorm leuk seizoen om te zien. Wie is de mol 2016 is het eerste seizoen dat ik gezien heb, maar zeker niet mijn laatste. Op naar volgend jaar!

Keek jij wie is de mol? Zo ja, wie was jouw verdachte?

xxx Teddy

1 comment

  • Dit jaar keek ik Wie is de mol ook actief. Ik snapte het nooit maar nu wel. Ik zat eerst op Marjolein, maar nadat ze er uit was op Tim. Ik bleef heel lang op Tim, maar nadat ik allemaal tips hoorde over de mol zakte de moed me in de schoenen. Ik bleef er stiekem wel een beetje in geloven dat Tim de mol was, maar ik wist toch dat Klaas de mol was.
    Liefs,
    Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog