Essence – smoothing cuticle & nail care oil

Een tijdje terug zag ik een preview van de Love Joy Care collectie van Essence, maar heel nieuwsgierig was ik er niet van geworden. Totdat ik in de winkel stond en de collectie ineens tegen kwam. De collectie zag er toch wel heel erg leuk uit en ik besloot de smoothing cuticle & nail care oil in mijn winkelmandje te gooien. Ik heb hem nu een week kunnen gebruiken en vandaag wil ik mijn mening met je delen. Benieuwd?

De tube ziet er leuk uit. Hij is eigenlijk vrij simpel, omdat hij helemaal wit is. Maar de gekleurde tekst en de verschillende lettertypes maken het geheel wat speelser en vrolijker. De tube heeft een handig borsteltje aan het uiteinde, waarmee je de olie gemakkelijk kunt aanbrengen. Dat vind ik wel echt een groot pluspunt, want anders zou het een geklieder zijn om het aan te brengen.

Volgens Essence zorgt deze rijke olie ervoor dat je hele nagel beschermt en versterkt wordt. De olie bevat vitamine e, avocado en sojaolie voor een mooie, goed verzorgde look. Het kwastje zorgt ervoor dat je de olie nauwkeurig aan kunt brengen. Ook zou de nagelolie super snel absorberen.

Hoewel olie er altijd voor zorgt dat mijn huid heerlijk zacht en gehydrateerd wordt, vind ik het toch altijd maar een gedoe. Olie zorgt namelijk altijd voor zo’n vettig laagje. Vaak trekt het niet snel in en dat vind ik gewoon niet handig. Deze smoothing cuticle & nail care oil is anders.

Doordat je weinig olie per keer aanbrengt, trekt deze ook sneller in. Het goedje breng ik aan op mijn nagelriemen en smeer ik uit met het kwastje. Het is dan nog even wachten, maar ik kan al snel weer gewoon doorgaan met wat ik aan het doen ben. Als ik het te lang vind duren, dep ik het even met een watje droog en dan trekt het helemaal snel in. De olie ruikt ook erg lekker, hij doet me een beetje denken aan de geur van reinigingsdoekjes.

Naast dat hij snel intrekt, heb ik ook het idee dat mijn droge nagelriemen er echt wat aan hebben en de olie ze verzorgt. Ze zijn minder droog en zien er beter uit als ik ze een paar keer heb ingesmeerd met deze olie.

Ik vind de smoking cuticle & nail care oil van Essence leuk. Het werkt makkelijk, ruikt lekker en doet prima z’n werk. Dit product komt uit de Love Joy Care collectie van Essence en is dus een limited edition. Als je dit product nog wil scoren, zou ik daar niet te lang mee wachten. Deze olie kost 1,99. Een prima prijsje!

Verzorg jij je nagelriemen wel eens?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog