Freeman – facial purifying clay mask

Eigenlijk gebruik ik vooral van die “wegwerp” maskertjes. Van die zakjes die je één keer kunt gebruiken. Toen ik van een vriendin een masker in een tube kreeg, vond ik dat eigenlijk heel leuk. Zo kan je een masker echt goed testen en lekker vaak gebruiken. Ook scheelt dit weer afval!

Het masker dat ik heb is van het merk Freeman. Ik heb het acai facial purifying clay mask. Het masker zit in een grote paarse tube. Er staat veel tekst op en onderaan de tube staat een afbeelding van verschillende soorten fruit. Dit sluit aan bij de geur van het masker. Deze is namelijk heerlijk zoet en fruitig.

Volgens Freeman werkt dit masker perfect tegen onzuiverheden en reinigt deze verstopte poriën. Dit masker zou perfect zijn voor alle huidtypes. Je gebruikt het masker door het aan te brengen op je gezicht en eventueel hals en dit te laten drogen.

Klinkt als een fijn masker! Ik heb last van verstopte poriën en vaak ook wel wat onzuiverheden hier en daar. Helaas staat niet op de tube hoe lang het masker moest blijven zitten. Dit heb ik maar een beetje op de gok gedaan. Ik had een vrij dikke laag van het masker aangebracht en heb gewacht totdat deze vrijwel helemaal droog was geworden. Ik heb het masker uiteindelijk iets minder dan een half uur laten zitten.

Het is een kleimasker, dus het masker werd vrij hard toen het opdroogde. Ook heeft het masker zo’n hele leuke blauwe kleur.

Het masker was makkelijk te verwijderen met een washandje en wat lauw water. Na het reinigen voelde mijn huid goed gereinigd aan. Het leek alsof al het vettige van mijn huid weg was. Maar toen ik in de spiegel keek, schrok ik eigenlijk een beetje. Mijn huid was echt rood, iets waar ik eigenlijk nooit last van heb bij maskertjes. Ook zag ik wat velletjes bij mijn neus en voorhoofd die er eerst nog niet waren. Hier heb ik gelijk even wat crème op gedaan.

Na een half uur was de meeste roodheid wel weggetrokken. Gelukkig maar! Ik zie het dan maar als een soort teken dat het masker dus echt flink z’n werkt heeft gedaan. Volgens Freeman is dit masker geschikt voor alle huidtypes, maar ik raad dit masker zeker niet aan als je een droge huid hebt. Ik ben bang dat ie daarvoor echt te uitdrogend werkt. Ook zou je dit masker volgens Freeman wel twee keer in de week kunnen gebruiken, maar ik denk dat dat toch iets te agressief is voor je huid.

Het Acai facial purifying clay mask van Freeman doet goed zijn werk. Mijn huid is heel goed gereinigd na dit masker, misschien net ietsjes te. Ik krijg van dit masker wel wat droge plekjes, maar met een beetje crème is dit zo opgelost. Ik denk dat dit een fijn masker is om te gebruiken als mijn huid echt vettig is. De tubes van Freeman kosten 3,99 bij Kruidvat.

Gebruik jij altijd een masker uit zo’n zakje of uit een tube?

xxx Teddy

 

12 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog