Benefit’s Hoola vs W7’s Honolulu

Een tijdje terug liet ik je de prachtige Hoola bronzer zien van Benefit. Sinds ik de bronzer heb, gebruik ik hem vrijwel iedere dag. Soms pak ik mijn geliefde Taupe van NYX er ook nog bij, maar vaak wint Hoola het toch wel. Taupe zal ik van de winter weer meer gebruiken omdat deze wat koeler is. Voordat ik Hoola kocht, had ik de Honolulu bronzer van het merk W7. Dit zou een goede dupe zijn van Hoola, maar toch gebruikte ik deze niet iedere dag. Vandaag wil ik deze twee bronzers naast elkaar leggen om te kijken of het wel echt dupes van elkaar zijn. Benieuwd?

Als je kijkt naar de verpakking, hebben de bronzers aardig wat overeenkomsten. Beide zitten in een kartonnen doosje met een tropische verpakking. Zelfs de namen komen bij elkaar in de buurt. Wel is hier te zien dat Hoola een stuk kleiner is dan Honolulu. Dat komt doordat ik een mini van Hoola heb. Normaal gesproken zouden de doosjes ongeveer even groot zijn. Het doosje van Hoola is wel wat steviger én bevat een spiegel.

In beide doosjes zit een kwastje om de bronzer mee aan te brengen. Zoals je kunt zien zijn ook deze op elkaar geïnspireerd. De variant van Benefit heeft lichte haren met een blauw, houten handvat. De variant van W7 heeft witte haren met roze puntjes en heeft een plastic handvat. Persoonlijk vind ik de kwast van Benefit fijner werken.

Hier zie je de bronzers naast elkaar. Zoals je kunt zien lijken de kleuren erg op elkaar. Toch is Honolulu van W7 iets warmer en meer oranje in vergelijking tot Hoola.

Hierboven zie de de swatches van beide bronzers naast elkaar. Links zie je Honolulu, rechts Hoola. Zoals je kunt zien lijken de kleuren wel een beetje op elkaar, maar toch verschillen ze ook. Zo is Honolulu meer oranje. Hij is wat warmer en heftiger. Honolulu is qua textuur een stuk poederiger, waardoor je hem al snel te heftig aanbrengt. Dat is ook gelijk de reden waarom ik deze minder bij mijn huid vond passen dan Hoola. Hoola is iets koeler en makkelijker op te bouwen, waardoor je hem niet gelijk heel opvallend aan hoeft te brengen.

Het grootste verschil tussen deze twee bronzers, is de prijs. Een full-size van Hoola kost namelijk 33 euro. Die van W7 maar 4,49. Hoewel beide bronzers dezelfde uitstraling hebben en op zich wel dicht bij elkaar komen qua kleur vind ik dat Honolulu wel een goede dupe is van Hoola, maar geen perfecte. Persoonlijk vind ik het beide goede bronzers, maar mijn persoonlijke favoriet is toch Hoola. Puur omdat deze beter bij mijn lichte huidskleur past. Honolulu is meer oranje in vergelijking tot Hoola. Ook is Honolulu heftiger en is Hoola makkelijker op te bouwen. Hier kun je mijn volledige review lezen van Hoola en hier die van Honolulu.

Vind jij dat het een goede dupe is?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog