5x tips om een hittegolf door te komen #2

Eindelijk is het echt zomer in Nederland. De temperaturen komen af en toe boven de 30 graden uit en de zon schijnt volop. Ik heb mijn zonnebrandcrème weer uit de kast gehaald, het stof van mijn slippers en bikini afgeveegd en mijn zonnebril opgezet. Het is heerlijk weer om buiten te zijn, maar je moet jezelf ook weer niet te druk maken. Want het is warm. Vorig jaar gaf ik je al 5 tips om de hittegolf door te komen en aangezien het dit jaar weer tropisch warm is, geef ik je weer 5 tips voor de komende dagen. Benieuwd?

1. Zonnen
Wanneer het warm is en de zon schijnt, is het heerlijk om buiten te zijn. Smeer jezelf goed in en ga lekker in de zon liggen. Pak een tuinstoel of ga lekker in het gras zitten. Zo geniet je optimaal van de warmte én kun je lekker uitrusten.

2. Toeren
Je hoeft niet stil te zitten met dit warme weer. Je kunt ook gaan toeren met de motor, scooter of fiets. Wanneer je hard vooruit gaat, lijkt het alsof het om je heen waait. Hierdoor kun je lekker afkoelen.

3. Doe een watergevecht
Hoewel je het beste rustig aan kunt doen met dit weer, geldt dat niet altijd. Het warme weer is namelijk perfect om een watergevecht te doen. Dit kun je doen met je oude waterpistool, maar dit kun je natuurlijk ook doen met een gieter, emmer of met waterballonnen!

4. Maak een boswandeling
In het bos is het vaak koeler en er is veel schaduw. Wanneer je het echt te warm hebt, kun je hier rustig rondwandelen voor verkoeling. Je kunt dan gezellig picknicken of gewoon van het uitzicht genieten. Let er wel op dat je geen teken mee naar huis neemt!

5. Drink veel water
Met dit warme weer is het enorm belangrijk om genoeg water te drinken. Wanneer het warm is, heb je namelijk meer water nodig. Ikzelf vergeet het nog wel eens, dus vaak zet ik een grote kan of fles water neer die ik dan leeg moet drinken. Ook kun je er wat fruit of munt in doen, zodat je water een lekker smaakje krijgt.

Hoe kom jij de hittegolf door?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog