tips thuiswerkplek inrichten

Jouw thuiswerkplek inrichten? Zo doe je dat!

Toen we met z’n allen ineens vanuit huis moesten werken, dacht ik dat het niet zo lang zou duren. Mijn thuiswerkplek inrichten? Daar dat ik in het begin niet over na. Totdat bleek dat dat thuiswerken toch wel voor langere tijd de norm zou worden. Ik haalde een goede stoel in huis en richtte mijn werkplek zo in dat ik er nét zo fijn werk als op kantoor. Benieuwd naar hoe je jouw thuiswerkplek goed kunt inrichten? Ik geef je vandaag 5 handige tips!

1. Thuiswerkplek inrichten? Kies een rustige plek

Nummer 1 van het inrichten van jouw thuiswerkplek: kies een plek waar je rustig kunt zitten. Zit jouw huisgenoot/partner naast je te bellen of een serie te kijken? Dan is de kans groot dat jij je minder goed kunt concentreren. Kies daarom een plek waar je in alle rust kunt zitten, zoals op de slaapkamer of studeerkamer. Heb je een losse keuken? Dan is dat ook zeker een fijne optie. Kun je nou niet in alle rust zitten? Dan is een goede koptelefoon dé oplossing.

2. Zoek een fijne stoel uit

Als je net als ik de hele dag achter de computer zit, is het erg belangrijk dat je goed zit. Pak dus geen klapstoeltje of houten stoel, maar investeer in een fijne bureaustoel om jouw thuiswerkplek in te richten. Je houding is zo belangrijk als je geen last van je nek en/of rug wilt krijgen.

3. Werk op een extra scherm

Grote kans dat jij een laptop hebt van je werk. Hoewel laptops ideaal zijn omdat je ze overal mee naar toe kunt nemen, hebben ze een groot nadeel: vaak zijn het kleine schermen én is je hoofd naar beneden gebogen als je er op wilt kijken. Sluit daarom een groter computerscherm aan op je laptop. Op die manier kun je alles beter zien en trust me, je nek wordt er ook happier van.

4. Gebruik een standaard voor je laptop

Heb je geen extra scherm of wil je graag op 2 schermen werken? gebruik dan een standaard voor je laptop! Ik heb er zelf eentje van Coolgift waar ik al eerder over schreef. Zo kun je je laptop iets verhogen, waardoor je hem makkelijk op ooghoogte kunt neerzetten. Plug een extra muis en toetsenbord in en voilà jouw werkplek is ready to go.

5. Clean it up!

Een hele belangrijke tip: houd je werkplek netjes. Natuurlijk mag je wel wat leuke items op je bureau zetten, maar een rommelige werkplek kan ervoor zorgen dat je zelf ook druk in je hoofd wordt. Een nette, opgeruimde werkplek zorgt ervoor dat je fijner kunt werken en waarschijnlijk meer gedaan krijgt!

Met deze tips kun je jouw thuiswerkplek helemaal work-proof maken. Maar dat thuiswerken, hoe doe je dat eigenlijk effectief? Daar schreef ik al eerder een blogpost over die je hier kunt lezen.

Wat zijn jouw tips om jouw thuiswerkplek in te richten?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog