Mijn favoriete gratis apps #2

Een paar maanden geleden liet ik je al een lijstje zien met gratis apps die ik heel veel gebruik. Ik ontdek steeds nieuwe apps en daarom heb ik vandaag weer een lijstje voor je met gratis apps die ik zelf heel erg fijn vind om te gebruiken. Want als ik ze fijn vind, misschien zijn ze dan ook wel iets voor jou.

Collect
Zoals ik al aangaf in dit artikel, maar ik iedere dag een foto en bewaar die met een klein onderschriftje. Of dit nou iets was wat ik meemaakte, voorbij zag komen of bijvoorbeeld iets wat ik at: ik sla het op in Collect. Collect is een hele handige app waarin je de foto’s kan plaatsen en er wat bij kan schrijven. Wat ik vooral fijn vind aan deze app is het feit dat je foto’s ook achteraf nog kan toevoegen. Soms vergeet ik namelijk wel eens een dagje en dan kan ik heel makkelijk later nog een foto toevoegen.

Mijn Eetmeter
De laatste tijd let ik wat meer op wat ik eet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de slechte dingen (nog) niet laat staan, maar deze app maakt me wel bewust van hoeveel ik eigenlijk eet. In Mijn Eetmeter kun je invullen wat je eet. Hier staan dan ook gelijk het aantal calorieën bij en deze worden bij elkaar opgeteld, zodat je aan het eind van de dag weet hoeveel calorieën je eigenlijk hebt binnen gekregen.

Trainingen
Naast het letten op mijn eten, beweeg ik ook wat meer. Ik ga met een vriendin naar de sportschool, maar soms vind ik het ook fijn om thuis wat te doen. Vaak weet ik dan alleen niet zo goed wat ik moet doen. Daar is de app trainingen heel handig voor. Je kiest hier wat je wil trainen en hoe lang. De app maakt dan een training voor je met filmpjes. Ook geeft ie aan het eind aan hoeveel calorieën je verbrandt hebt.

Canon Compagnion
Als je een Canon camera hebt en af en toe nog een beetje moeite hebt met alle instellingen, kijk dan eens naar de Canon Compagnion app. Hierin worden de basis dingetjes heel makkelijk uitgelegd. Hoe je bepaalde dingen moet instellen en welke functie je voor wat gebruikt. Toch handig als je net als ik nog even twijfelt tussen de verschillende instellingen.

Retrica
Ik hou van filters. Ze maken foto’s vaak net iets mooier. Retrica is een app waar enorm veel filters in staan. Je kiest er eentje en kan er gelijk een foto mee maken. Je hoeft je foto dus niet meer te bewerken, je kan gewoon van tevoren een filter kiezen.

My Pill
Deze laatste app vind ik vooral erg handig. My Pill geeft je herinneringen wanneer je je pil moet slikken en wanneer je stopweek is. Met deze app kun je je nooit meer vergissen wanneer je je pil weer moet nemen en je kunt een herinnering instellen die je laat weten dat je je pil moet nemen. Ook kun je allerlei notities maken als je bijvoorbeeld vaak hoofdpijn hebt.

Welke apps missen in dit rijtje nog?

xxx Teddy

12 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog