Als je door de bomen het bos even niet meer ziet.

Ik ben een druktemakertje. Altijd al geweest. Niet in de zin dat ik heel druk doe of extreem aanwezig ben, nee ik ben druk in mijn hoofd. Ik kan me om de meest onzinnige dingen onwijs druk maken. Tja, that’s me. En hoewel ik het soms nog steeds enorm vervelend vind, leer ik het steeds meer accepteren en een plekje te geven. Maar op sommige momenten zie ik gewoon door de bomen het bos even niet meer. Net zoals nu…

Op dit moment ben ik erg druk voor mijn studie. Hoewel ik echt niet iemand ben die alles op het allerlaatste moment doet, (oké, soms wel, maar niet standaard) heb ik het gevoel dat alles tegelijk af moet. Allerlei opdrachten moeten ingeleverd worden en de tentamens hijgen al in mijn nek. Het is gewoon even druk, druk, druk en ik weet niet zo goed waar ik de tijd vandaan moet halen zonder mezelf gek te maken.

Als ik eenmaal ergens mee bezig ben, ga ik er ook echt voor. Als ik het dan wat drukker krijg of iets doe en het lukt niet, begin ik te stressen en maak ik me druk om de meest kleine dingen. Een beetje perfectionistisch ben ik wel. Op dat moment moet ik gewoon even een stapje terug doen en echt even afstand nemen. Misschien zie ik als ik om die ene boom heen kijk namelijk het bos weer.

Kan jij je ook zo druk maken? Zo ja, wat doe je dan om weer rustig te worden?

xxx Teddy

9 comments

  • Ik ken het helemaal, ik ben ook zo: ik oog rustig van buiten maar ben een enorme druktemaker van binnen. Als het echt even niet meer gaat ga ik lekker sporten en daarna heel warm douchen, vaak heb ik alles dan weer op een rijtje en heb ik nieuwe energie om weer door te gaan. Even een half uurtje een boek lezen en een kop thee drinken werkt vaak ook wel!

    • Douchen en een kop thee drinken zijn inderdaad dingen die echt helpen! Gewoon even rust nemen en daarna weer verder gaan.

  • Heel erg herkenbaar! Ik heb hier ook altijd last van als ik ineens meerdere deadlines of examens heb. Hier is het momenteel ook druk met school, maar ik moet zeggen dat het redelijk goed gaat met de drukte in mijn hoofd. Wat wel echt helpt is om gewoon bezig te gaan, want uiteindelijk voelt het het fijnst als het af is. Alleen probeer ik dat wel enkel overdag (en doordeweeks) te doen en na het avondeten probeer ik vooral te ontspannen, zodat mijn hoofd rustig genoeg is om te kunnen slapen. Vaak lees of game ik dan nog wat, maar een serie kijken vind ik ook wel ontspannend.

  • Ik kan mijzelf ook om van alles druk maken en dat is natuurlijk niet goed. Wat ik doe om rustig te worden is eens lekker te gaan douchen en een kop thee te nemen

  • Wat mij enorm helpt als ik het even niet meer zie zitten is lijstjes maken. Lijstjes van wat je nog moet doen tot wat je hebt gedaan. Lijstjes maken van wat bijvoorbeeld nog gedaan moet worden aan taken voor mijn studie tot taken die ik in het normale leven moet doen. Wanneer ik dit heb gemaakt maak ik een haalbare planning (vooral dat haalbare is een must!) En dat geeft voor mij echt een stukje rust. Hopelijk helpt mijn tip! En anders gewoon een stapje terug doen om een stapje naar voren te gaan. Vergeet niet dat je van fouten maken ook leert. Dus het hoeft niet allemaal perfect te zijn!

    • Ja lijstjes en planningen maken helpen mij ook enorm. Alleen dat haalbare is bij mij wel een puntje van verbetering. Vaak wil ik meer gedaan krijgen dan wat me lukt… Thanks!

  • Druk zijn in mijn hoofd ken ik zeker. Wat voor mij werkt: relaxen met een lekker kopje groene thee en een mariakoekje erbij hihi. Dan laat ik eventjes alles gaan. Langdurig ontstressen is bij mij sowieso niet mogelijk. Haha

  • Zooo herkenbaar, ik wil ook altijd alles graag tegelijk doen. Soms zo vervelend, want dat is gewoon onmogelijk. Daar wordt ik vet onrustig van en druk in mijn hoofd.. Hopelijk komt het ooit nog een keer goed, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog