Tentamenstress

Stress. “Daar krijg je rimpels van” is mijn standaard grapje als iemand even een oppepper kan gebruiken. Niet dat ik nu al nadenk over mijn toekomstige rimpels, och nee dat duurt hopelijk nog héél lang. Maar het is gewoon een leuk feitje wat ik ergens ooit een keer heb gelezen en perfect is om te benoemen op dit soort momenten. Vriendinnen lachen er om en beloven plechtig dat ze niet meer zullen stressen.

Maar nu heb ik even iemand nodig die mij vertelt dat ik er rimpels van krijg. Jahaa, ik weet het wel. Van stress en piekeren krijg je sneller rimpels. Alle reden om niet meer te stressen en te piekeren, maar toch doe ik het. Toch doe ik aan stress. Niet altijd, nee, gelukkig niet. Maar nu even wel. Net zoals tientallen keren meer per jaar als ik weer eens een tentamen heb. Tentamenstress. Dat is het. Tja, dan leer je toch gewoon beter? Als je alles letterlijk uit je hoofd kent, hoef je ook niet te stressen. Helaas, zo geweldig ben ik niet. Kon het maar, kon ik alle pagina’s maar opslaan in mijn hoofd en doorbladeren tijdens een tentamen. Hoe heerlijk zou dat zijn. Nooit meer stress en nooit meer falen.

Maar vanavond is het over. Klaar met de stress. Dan is mijn tentamen achter de rug en kan ik (hopelijk) opgelucht adem halen. Zo erg was het toch allemaal niet?

Nu maar hopen dat je van tentamenstress géén rimpels krijgt.

Heb jij wel eens stress?

xxx Teddy

17 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog