Eerste keer naar een festival? Dit zijn mijn tips

eerste keer festival tips

Mocht je me een beetje kennen, dan weet je dat ik een groot festivalliefhebber ben. Zodra het festivalseizoen begint, ben ik weer in mijn element en kan ik niet wachten totdat ik weer mag. Dit jaar had (en heb!) ik verschillende festivals op de planning staan. Ik begon het seizoen met een heel weekend Defqon 1, stond te dansen in de regen op Dreamfields, ga ik hard op de Zwarte Cross en met klap op de vuurpijl ga ik voor het eerst naar Tomorrowland. Door de jaren heen heb ik de do’s en don’ts van festivals wel onder de knie gekregen en zorg ik dat ik tijdens een festival overal op voorbereid ben. Ga jij voor de eerste keer naar een festival? Lees dan zeker even deze blogpost vol festival-tips, zodat ook jij overal op voorbereid bent! Benieuwd?

Kijk de aftermovie

Mocht je voor het allereerst naar een festival gaan of ben je wel een festivalganger, maar wil je eens een nieuw festival proberen? Kijk dan altijd even de aftermovie van vorig jaar om erachter te komen of dat festival wel iets voor jou is. Sommige festivals klinken in eerste instantie leuk, maar zijn het uiteindelijk nét niet. Zo belandde ik een keer met een vriendin op een festival waar we de gemiddelde leeftijd flink naar beneden haalden. We hebben die dag wel erg gelachen en genoten van de muziek, maar we behoorden zeker niet tot de doelgroep.

Check de line-up

Niets is zo zonde als er achteraf achter komen dat je nét die ene artiest gemist hebt. Check daarom van tevoren de line-up. Zoek ook eens wat namen op die je in eerste instantie niets zeggen, want soms kom je tot hele leuke ontdekkingen!

Neem oordoppen mee

Hoewel ik ze niet altijd nodig heb, maar wel vaak, neem ik altijd oordoppen mee. De muziek staat op veel festivals écht te hard of wordt ’s avonds harder gezet. Vooral als je meerdere dagen gaat of regelmatig festivals bezoekt, is het belangrijk om je oren te beschermen. Niemand wil later toch met een gehoorbeschadiging rondlopen? Mocht je nog op zoek zijn naar fijne festival oordopjes, ik heb een review geschreven over mijn favoriete.

Doe makkelijke schoenen aan

Hoewel ik snap dat je er op je best uit wil zien, raad ik je écht aan om fijne schoenen aan te doen waar je makkelijk en veel op kunt lopen. Misschien zijn dat niet je meest mooie schoenen, maar so be it. Op de meeste festivals loopt je gewoon echt veel omdat het terrein zo groot is. Zo maakte ik tijdens mijn tweede dag van een festivalweekend maar liefst 37.000 stappen. Dat is veel kan ik je vertellen.

Check de weersvoorspelling op de dag zelf

Ik ben iemand die altijd op de dag zelf nog even checkt wat voor weer het wordt. Wordt het warm? Dan kleed ik me daarop. Gaat het regenen? Dan neem ik voor de zekerheid een poncho mee. Zo kom ik niet voor verrassingen te staan. Overdreven? Misschien, maar ik was erg blij met mijn poncho op Dreamfields toen het ineens met bakken uit de lucht kwam. De poncho’s op het festival waren binnen een paar minuten uitverkocht, waardoor al mijn vrienden het helaas niet zo droog hielden.

Handige dingen om mee te nemen

Ik publiceerde al eerder een artikel waarin ik vertelde wat ik allemaal meeneem naar een dagje festival. Zelf vind ik desinfecteergel en zakdoekjes onmisbaar, maar ook een zonnebril en powerbank zijn erg handig. Ook een dopje van een flesje is fijn om mee te nemen. Die kun je op je flesje water draaien, zodat je er langer mee kunt doen. Bij de meeste festivals halen ze de dopjes namelijk van flesjes af.

Wat zijn jouw tips voor een dagje festival?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog