Essie – nail lacquer

Nagellak vind ik een heel leuk product, mits het goed werkt. Ik heb er namelijk een hekel aan als nagellak er te snel af slijt. Daarom koop ik graag lakjes van merken waarvan ik zeker weet dat ze wel wat langer dan een dag blijven zitten. Naast OPI en sinds kort de gellakjes van Sally Hansen, zijn de lakjes van Essie ook een groot favoriet van mij. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet veel heb, maar degene die ik heb, gebruik ik vaak.

De lakjes van Essie herken je gelijk. Ze zijn vrij strak, hebben een witte dop en in het glas staat met reliëf de merknaam . De dop is vrij klein, maar toch groot genoeg en hij ligt makkelijk in je hand tijdens het lakken.

Essie beweert salonkwaliteit voor iedereen toegankelijk te maken. De nagellak is gemakkelijk aan te brengen door het brede, aflopende borsteltje en door de formule van de lak. Ook dekt ie goed en zou snel droog zijn.

Ik heb twee gewone kleurtjes van Essie. Ik heb ook twee glitter topcoats die je hier kunt zien. De kleurtjes die ik heb zijn beide van een speciale collectie, dus ik weet eerlijk gezegd niet of ze nog verkrijgbaar zijn.

Ik heb een groene nail lacquer en een blauwe. De groene lak heet navigate her en dekt perfect in twee laagjes. Navigate her is niet zomaar een groene kleur. Hij neigt een beetje naar mintgroen. Een heel bijzonder kleurtje wat ik graag rond deze tijd van het jaar draag. Ook de blauwe variant dekt in twee laagjes. Deze heet lapiz of luxury. Dit kleurtje is ook niet zomaar blauw. Ik heb geen enkele blauwe nagellak die lijkt op lapiz of luxury. Hij zit een beetje tussen donkerblauw en lichtblauw in en heeft een mooie glans.

Naast de goede dekking zit er nog een groot plupunt aan deze lakjes. Ze drogen namelijk lekker snel. Het borsteltje is aan de grote kant, maar dit vind ik eigenlijk wel fijn werken. Hierdoor kan ik mijn nagel met twee stroken helemaal bedekken.

Ik draag de lakjes van Essie altijd met twee laagjes en een base coat. Een top coat gebruik ik af en toe. Deze lakjes blijven bij mij zeker wel drie/vier dagen perfect op mijn nagels zitten. Daarna slijt ie vaak een klein beetje bij mijn zwakste nagels. Drie/vier dagen is voor mijn doen al aardig lang. Gewone nagellak blijft gewoon niet zo lang netjes op mijn nagels. Als je hele sterke nagels hebt, blijven deze lakjes echt wel wat langer op hun plek zitten denk ik.

Door deze twee lakjes ben ik fan geworden van Essie. Ik durf te wedden dat dit niet de enige Essie lakjes blijven in mijn collectie. De kleuren zijn mooi en dekken goed in twee laagjes. Ook drogen ze vrij snel en blijven voor mijn doen toch wel lang zitten. Één Essie lakje kost 9,99. Ik weet niet precies alle verkooppunten, maar ik koop mijn Essie lakjes bij Etos.

Heb jij nagellak van Essie?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog