A Beauty Day 4 jaar – foto’s toen & nu

foto's van toen en nu

Waarom ik ben begonnen met bloggen? Omdat ik schrijven en fotograferen heel leuk vind. Voordat ik mijn eigen blog begon, volgde ik een aantal blogs en kwam er zo achter dat bloggen de perfecte combinatie van schrijven en fotografie is. Voor mij in ieder geval. Toen ik net begon met bloggen, dacht ik dat ik al aardig goed kon fotograferen. Maar als ik nu terug kijk naar sommige foto’s… Laten we het er op houden dat ik gewoon nog veel kon leren. Begrijp me niet verkeerd, nu nog steeds, maar in de 4 jaar dat mijn blog bestaat (want ja, deze week werd mijn blog 4 jaar woohoo!) heb ik al aardig wat geleerd over fotografie. Vandaag daarom in het teken van mijn blog-jaardag een trip down memory lane met foto’s van toen en nu. Benieuwd?

Flatlays

Flatlays zijn echt een ding van de laatste tijd, maar jaren geleden maakte ik al flatlays. Niet dat ik toen wist dat het flatlays waren, maar dat maakt niet uit. De eerste foto die je ziet is van een artikel met producten die ik heb versleten uit 2015. Hier deed ik al wel aan nabewerking, iets wat ik aan het begin nog niet deed, maar echt geweldig is het resultaat niet. De tweede foto is van mijn review over de Banana producten van The Body Shop. Deze is vrij recent en deze vind ik er al een stuk beter uitzien dan het resultaat van vroeger. Ik durf dus wel te zeggen dat mijn flatlay-skills door de jaren heen flink zijn verbeterd.

Ooglook foto’s

Ooglook foto’s heb ik altijd lastig gevonden. Vanaf het begin is het niet helemaal mijn ding geweest. Pas sinds een paar maanden heb ik het gevoel dat ik er eindelijk beter in ben geworden. En als ik naar mijn twee foto’s kijk, is dat zeker het geval. De eerste foto is uit 2016 van een review van een Essence palette. De laatste foto is eind april gemaakt voor mijn review van het Naked Petite Heat palette van Urban Decay.

Swatches

Swatch foto’s zijn foto’s die ik altijd leuk vind om te maken, maar waarbij ik altijd een beetje aan het klooien ben met de juiste belichting. Hoewel mijn belichting nu nog steeds niet altijd perfect is, ben ik ook zeker op het gebied van swatches maken vooruit gegaan. Op de eerste foto zie je swatches van een MAC palette uit 2014 (!). Een van mijn eerste oogschaduwreviews. De foto van nu is van het NARS palette. De belichting is een stuk beter én de oogschaduws zijn een stuk scherper. Wat een groot verschil zeg!

Lipswatches

Het verschil tussen mijn lipswatches van toen en nu is niet extreem groot. Oké, wel als ik ga kijken naar mijn allereerste lipswatches. Maar deze uit 2016 van mijn NYX liquid suede cream lipstick ziet er al prima uit! Natuurlijk vind ik mijn lipswatch van de rode make-up studio lipstick mooier, maar ik had verwacht dat mijn vroegere lipswatches slechter zouden zijn!

Productfoto’s

Wat betreft mijn productfoto’s vind ik ook dat ik enorm vooruit ben gegaan. Toen ik net begon met mijn blog bewerkte ik geen enkele foto. “Ik had toch al een goede camera, dus dat was toch niet nodig?” dacht ik toen. Boy was I wrong. De foto van toen is een productfoto voor mijn review van een Naomi Campbell parfum. Toen bewerkte ik mijn foto’s gelukkig al wel, maar echt bijzonder vind ik hem niet. De foto eronder is van mijn Bath & Body Works review. Deze ziet er een stuk minder saai uit én ik vind hem beter bewerkt.

Ik vind het heerlijk om te snuffelen tussen mijn oude blogposts en om te zien hoe mijn foto’s zijn verbeterd door de jaren heen. Ik zeg niet dat ik nu de meest perfecte foto’s maak, maar ik ben een stuk blijer met mijn foto’s dan jaren geleden. Toen snapte ik echt niet hoe sommige bloggers zulke mooie foto’s konden maken en nu weet ik gewoon meer over fotografie en nabewerking. Ik ben benieuwd hoe mijn foto’s er over een paar jaar uitzien!

Wat vind jij van het verschil?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog